Rabu, 24 Ogos 2011

Tutorial 18 : Tukar Icon Start Menu Windows 7 dengan Kalimah Allah

 Post kali ini ialah cara-cara nak tukar icon pada start menu Windows 7 yang guna lambang tingkap tu kepada lambang nama Allah.






mula-mula download file kat bawah ni :


http://www.mediafire.com/?vbahzeomd3onjo6
Kemudian extract file zip yang baru download tu,
seterusnya klik Kanan dan Run As Administrator macam kat bawah ni



Kemudian import file icon yang namanya Allah.png tu kat dalam folder yang dah diekstrak tadi tu macam kat bawah ni



kemudian apply


Tetapi saya cadangkan anda boleh drag toolbar yang memanjang kat bawah tu , tarik and letak kat tepi jadi nama Allah tu akan ada kat top screen, betul tak?



Selamat mencuba...Ingat! Hanya untuk windows 7 sahaja

1 ulasan:

  1. dah buat mcm yang wan ajar..memeng kiut button start tu bertukar ke kalimah ALLAH..tq

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...