Ahad, 13 November 2011

Tazkirah 43 : WAJIBKAH MEMPELAJARI ILMU PERTAHANKAN DIRI???


Ibubapa sekarang lebih rela menghantar anak-anak mereka belajar Tae Kwan Do daripada belajar silat Melayu yang dianggap kononnya banyak bercampur dengan ilmu-ilmu sesat.  Kononnya bila nak mula belajar silat kena mandi minyak panas dahulu dan macam-macam lagi perkara yang bida'ah. Memang tak dinafikan perkara begini wujud pada masa lalu

Sabtu, 12 November 2011

Info 12 : KAMUS LOGHAT PERLIS YANG UNIK


 
 
1. Ayaq = Air
2. Kasuit = Kasut/Selipar
3. Gerek = Basikal (err kat singapore gerek ada makna lain)
4. Tok = Nenek
5. Wan = Atok
6. Chaq = Atok
7. Depa = Mereka (dia orang)
8. Kapo = Korang
9. Mereka = Buat cerita
10. Hang = Kamu / Awak
11. Hangpa = Kamu semua / Awak semua
12. Mak Penakan = Emak Saudara
13. Pak Penakan = Bapa Saudara
14. Anak Penakan = Anak Saudara

Jumaat, 11 November 2011

Tutorial 22 : Terlupa password Windows 7???

Assalammualaikum semua, untuk kali ini saya nak kongsikan cara untuk hack password Windows 7 yang memang akan kita dapat belajar kat sini jer.

Oklah, jom kita cerita tentang tajuk asal tadi. Untuk mengatasi masalah terlupa password Windows ini adalah mempunyai 3 cara iaitu:-



1. Menggunakan Software (contoh: Windows Password Unlocker, Windows Password Reset)

2. Format semula komputer.

3 Mengunakan CMD Prompt (Tanpa Software).

Dan cara yang saya nak tunjukkan ini adalah dengan menggunakkan CMD Prompt. Cara ini hanya memerlukan CD WINDOWS 7 sahaja dan berbeza dengan cara-cara yang lain yang memerlukan masa yang agak panjang.

Langkah 1

-Masukkan CD Windows 7 (Pinjam jer kat sesiapa yang tahu komputer..dia pun tak kan syak kita nak hack sebab selalu orang akan fikir CD tu tuk nak format komputer jer.

-Boot menggunakan pada CD

-Tekan "REPAIR YOUR COMPUTER"



Langkah 2

-Tekan "Command Prompt"



- Taip Command ini didalamnya

copy c:\windows\system32\sethc.exe c:\ [DAN TEKAN ENTER]

copy /y c:/windows/system32/cmd.exe c:/windows/system32/sethc.exe [DAN TEKAN ENTER]

exit [DAN TEKAN ENTER]

Selepas tu restart kan komputer.





Langkah 3

-Tekan Butang SHIFT 5 kali dan tertingkap seperti dibawah akan muncul.

-Taip

net user [NAMA PENGGUNA] [PASSWORD BARU]




Dan exit.

Cecuba...ok kan?...


CD Windows 7 tadi tu keluarkan dan hantar lah balik pada tuannya yek...

Sumber : matamusafir

Info 11 : Pemandangan Oversea di Malaysia

Salam sejahtera kepada semua.Artikel kali ini banyak selit gambar2 cantik. So enjoy! Ramai orang Malaysia yang sukakan pemandangan di luar negara (walhal diri sendiri tak pernah pusing satu Malaysia)….contoh pemandangan: (….pergh cantik!! nampak macam lukisan tapi sebenarnya real!)
gambar kat atas tu ialah gambar musim luruh di Vermont, USA
dan gambar ni pulak cuba teka kat mana?

macam kat negara omputih kan? tapi sebenarnya … ..gambar pemandangan di Perlis
banyak lagi sebenarnya gambar macam ini, so hayatilah keindahan bumi Malaysia!
gambar musim luruh ini pula..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...