Jumaat, 11 November 2011

Info 11 : Pemandangan Oversea di Malaysia

Salam sejahtera kepada semua.Artikel kali ini banyak selit gambar2 cantik. So enjoy! Ramai orang Malaysia yang sukakan pemandangan di luar negara (walhal diri sendiri tak pernah pusing satu Malaysia)….contoh pemandangan: (….pergh cantik!! nampak macam lukisan tapi sebenarnya real!)
gambar kat atas tu ialah gambar musim luruh di Vermont, USA
dan gambar ni pulak cuba teka kat mana?

macam kat negara omputih kan? tapi sebenarnya … ..gambar pemandangan di Perlis
banyak lagi sebenarnya gambar macam ini, so hayatilah keindahan bumi Malaysia!
gambar musim luruh ini pula..


..terletak di Bukit Perak, Kedah
gambar ini…macam pemandangan bangunan kene bom di Iraq tapi….

….terletak di Alor Setar, Kedah
gambar ini memang sah diambil di Shibuya Street, Tokyo….

….tapi gambar atas ni pulak gambar di KL Sentral..Bas tu penting…Haha
bandingkan pula gambar Las Vegas ini dengan gambar Genting Highlands (Las Vegas Malaysia)

nampak macam pemandangan di Korea Selatan…..

…..tapi sebenarnya di Lumut, Perak
jap…anda bukan berada di London

….tapi di Georgetown, Pulau Pinang
suasana di bandar Melaka yang serupa dengan di Venice, Itali

pemandangan macam di Switzerland…

…padahal kat bukit Fraser jer
pemandangan ala Monaco….

….walhal di Kota Kinabalu

hey bukan Switzerland ni….tapi Kundasang, Sabah
nampak macam kat London…nampak macam kat Australia…

tapi kat Kota Kinabalu lagi…

Cantik masjid Bukhary nih, ala2 senibina masjid di Dubai
ini gambar pemandangan di Chicago..

dan ini pula di Kuala Lumpur…

sakura di Jepun ke ni?

…bukan di Jepun..tapi…..di Pulau Pinang…
dan cuba teka dua pemandangan indah ini di mana?

bukan di Carribean….
bukan di Maldives…
tapi di…SABAH

Rakyat Malaysia suka melancong jauh2, walhal kat Malaysia pun ada keunikannya. Cintailah Malaysia!
sumber : petikanbuku.blogspot.com

Sumber: I'm Hafiz

5 ulasan:

  1. cantik..cantik.. sebenar bnyak sngt prmnadangan yg cntik kat mesia nihh..hmm tpi faktor dslr yg menangkap juga membntu jadi lebih menarik sebenarnya..

    BalasPadam
  2. waaaa...baru sy sedar yg sy skang dah pon berada kat oversea...hehe
    tq kerana mnydrkan saya..:-)

    BalasPadam
  3. hahaha...teruja jugak tengok perlis pun tersenarai!hehehe...

    BalasPadam
  4. tiap2 tengah tahun bleh tgok scene yg mcm sakura di jepun tu..sekarang punnn..tu area bertam, kepala batas =)

    BalasPadam

  5. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...